previous | next

Borneokade 219 AMSTERDAM

Save property
This apartment is sold

Description

Zeer bijzondere moderne, onder architectuur verbouwde, woning met fantastisch uitzicht over de Entrepothaven! Deze woning van 140m2 is verdeeld over 4 etages, heeft een luxe woonkeuken en badkamer, een geweldig terras op het zuiden en zelfs een eigen carport.

Beschrijving en indeling:
De eigen voordeur en entree bevinden zich op de begane grond. Hier is momenteel een gigantische garderobe en kastenwand gecreëerd maar deze ruimte kan ook goed als slaap/werkkamer gebruikt worden. Op deze etage is ook een ruime wasberging aanwezig.
Middels de trap bereikt men de eerste etage waar een ruime slaapkamer is gevestigd. Bijzonder is de hoogte en de schuine nok in de slaapkamer. Op deze verdieping bevindt zich bovendien een separate toilet en op de overloop is een kastenwand geplaatst. Vanuit hier is ook de opbergzolder te bereiken.
Op de tweede verdieping bevindt zich de luxe badkamer met douche, toilet, dubbele wastafel, en een ligbad met tv-scherm. De gehele badkamer is uitgevoerd in warm marmer. Op de tweede etage is ook de luxe woonkeuken met groot kookeiland te vinden. De keuken is voorzien van een uitgebreide selectie inbouwapparatuur zoals onder andere een stoomoven, vaatwasser, en frituurpan. De woonkeuken heeft openslaande deuren naar een ruim en zonnig terras op het zuiden met een geweldig uitzicht over de Entrepothaven.
De woonverdieping bevindt zich op de derde etage en beschikt over een vrijstaande houtkachel. Uniek is hier de grote schuifpui op het zuiden met wederom het geweldige uitzicht over het water. Ook bijzonder is het glazen doorkijkje naar de keuken. Doordat deze verdieping met een bouwvergunning is vergroot, is het ook mogelijk hier desgewenst gemakkelijk een extra (slaap)kamer te creëren.
Voor de entree van de woning bevindt zich de eigen parkeergelegenheid/carport.

Kenmerken:
- Unieke en zeer luxe afgewerkte woning van 140 m2 verdeeld over 4 etages
- Bouwjaar 2000 en in 2005 nog eens luxe verbouwd
- Mogelijkheid voor 3 slaapkamers
- Geweldig uitzicht over de Entrepothaven
- Zonnige ligging op het zuiden, groot terras op het zuiden en woonkamer met schuifpui op het zuiden
- Notenhouten parketvloer door de gehele woning, behalve op de begane grond waar Belgisch hardsteen ligt
- Hoge plafonds
- Eigen parkeergelegenheid/carport
- Gemeentelijke erfpacht afgekocht tot 2048
- De maandelijkse VvE servicekosten bedragen € 120,-.

Locatie:
De Borneokade maakt deel uit van het Oostelijke Havengebied. Eind 19e eeuw werd hier een havengebied aangelegd voor de toenemende handel met Nederlands -Indië. Een van deze havens is de Entrepothaven, waaraan de Borneokade ligt. Hedendaags staat het Oostelijk Havengebied bekend om de moderne stedelijke bouw, architectuur, de ruimtelijkheid en natuurlijk het contact met het water. Vanwege de zuidelijke ligging van de Borneokade is de woning erg licht en zonnig en heeft het een wijds uitzicht over het water en de voormalige pakhuizen. In de zomer ligt er aan de Borneokade zelfs een populaire zwemsteiger.
De Borneokade is met de auto vanaf de A10 (S114 – Piet Hein tunnel) of met de fiets eenvoudig te bereiken. Binnen afzienbare tijd bent u per fiets, tram of bus op het Centraal Station of elders in de stad. Voor de dagelijkse boodschappen (AH, Kruidvat, Blokker, etc.) ligt Winkelcentrum Brazilië op loopafstand. Maar ook het Lloyd Hotel, Club Panama, de meubelzaken op KNSM-eiland, twee sportscholen, het Rietlandpark, en natuurlijk het IJ liggen om de hoek.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This unique and modern house has an incredible view over the water of the "Entrepothaven". The house of 140m2 is divided over 4 floors, has a private parking space in front of the house, a luxurious kitchen and bathroom and a magnificent and sunny terrace overlooking the water.

Description and layout:
In front of the house is a private parking space, which also gives access to the entrance on the ground floor. This floor consists of a laundry room and a large room which is currently used as a closet space, but can easily be turned into a bedroom or office space.
The staircase leads to the first floor where the master bedroom is situated as well as a toilet and wardrobe closet.
The luxurious bathroom with shower, toilet, double washbasin, and bath with tv, is located on the second floor. The magnificent kitchen with cooking island is also situated on this floor. The kitchen is supplied with a broad selection of equipment, like a steam oven, dish washer and frying pan. The kitchen and dining area give access to the large and sunny terrace facing south and overlooking the Entrepothaven.
On the third floor is the living room with the fireplace and the large glass sliding doors with great view over the water. This room was enlarged with a building permit and is big enough to create an extra bedroom if wanted.

Characteristics:
- Unique and luxurious house of 140m2 divided over 4 floors
- Build in 2000 and luxuriously renovated internally in 2005
- Possibilities for 3 bedrooms
- Magnificent view over the Entrepothaven
- Facing sunny south, with big terrace also facing south
- High ceilings
- Private parking space / carport in front of the house
- Ground lease bought off until 2048
- Monthly service costs association of owners € 120,-.

Location:
The Borneokade is part of the Oostelijke Havengebied, known for its modern urban architecture and of course connection with the water. Because the Borneokade is facing south it is a bright and sunny location with a great view over the water and the former warehouses across the water. The Borneokade is easy accessible by car (from A10, S114 – Piet Hein tunnel) or bike and very close to Central Station. The Brazilië mall is within walking distance to do all your daily shopping.
Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   120 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Unusual house
Construction type
Existing property
Year of construction
2000

Surface Area and Volume

Usage area Living
140 m²
Building-related outside
40 m²
Gross volume
400 m³

Layout

Total number of rooms
4
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities
sliding (patio) doors

Energy

insulation
double glazing, fully insulated
Heating type
district heating

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
A
Index number
2
Lot
7798
Ownership structure
Leasehold
Lease expires
vr 31/7/2048

Outside Area

Location
Waterside, On a quiet road, Unobstructed views
Garden type
Sun terrace
Garden
Beautifully landscaped, south, 4 x 6 m
Surface area
24 m²
Accessible via back
no

Garage

Type of garage
carport
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us