previous | next

Eerste Tuindwarsstraat 8 hs AMSTERDAM, Jordaan

Save property
This apartment is sold

Description

Bijzondere benedenwoning van 117m2 met een heerlijk terras op het zuidwesten. Dit sfeervolle appartement heeft een speelse indeling, verdeeld over 3 etages, en ligt in het hart van de Jordaan. In 2007 is het pand totaal gerenoveerd en onder andere voorzien van een nieuwe fundering.

Beschrijving en indeling:
De eigen entree en hal geven toegang tot de begane grond verdieping. Deze etage is erg charmant en kenmerkt zich door de hoge glazen pui aan de voorzijde, het originele balkenplafond en de houten trap. De open keuken bevindt zich aan de achterzijde. Tevens bevindt zich op deze verdieping een separate toilet en een ruime berging met de wasmachineaansluiting en cv ketel.
Een mooie open houten trap leidt naar de eerste etage. Aan de voorzijde is een zitkamer gesitueerd, welke in open verbinding staat met de begane grond. Aan de achterzijde bevindt zich een ruime slaapkamer met badkamer. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en wastafel. Het gezellige terras ligt op het zuidwesten en biedt veel privacy.
In het souterrain ligt vervolgens nog een slaapkamer en een extra ruimte, welke voor meerdere doeleinden geschikt is zoals extra slaapkamer of werkruimte.

Locatie:
Het appartement ligt aan een charmante en rustige straat midden in de Jordaan, tussen de Anjeliersstraat en de Tuinstraat en om de hoek van de Prinsengracht, Egelantiersgracht en de Westerstraat. Elke zaterdag is er op de Noordermarkt een gezellige Biologische markt, en maandag is er de Westerstraatmarkt. Op de Westerstraat zijn bovendien een aantal supermarkten voor de dagelijkse boodschappen en tal van leuke en bijzondere winkeltjes en eettentjes. Bijvoorbeeld de heerlijke borrelplateau's bij Bar Boca's, en het wereldberoemde appelgebak van café Winkel op de hoek met de Noordermarkt.

Kenmerken:
- Bijzondere en sfeervolle benedenwoning in een pand gebouwd eind 1800
- Speelse indeling, circa 117 m2 verdeeld over 3 verdiepingen
- 2/3 slaapkamers
- Terras op het zuidwesten
- Door het hele appartement ligt een mooie houten vloer
- Maandelijkse servicekosten VvE €177,25
- Eigen grond
- Fundering vernieuwd
- Gemeentelijk monument

Unique 3 floor apartment of 117 m2 with a lovely terrace facing southwest. This charming apartment is divided over the lower level, ground floor and first floor of a monumental building in the heart of the Jordaan area. In 2007 the building was totally renovated and the foundation was renewed.

The apartment has a private entrance on the ground floor. On this floor is a large dining area and open kitchen situated. Characteristic are the original beams, staircase and large window in the front. Furthermore, there is a toilet and a storage with the washing machine connection.
A beautiful staircase leads to the first floor. In the front is a charming sitting area. In the back is a large bedroom with access to the bathroom with bath, toilet and sink. The lovely terrace is facing southwest and enjoys a lot of privacy.
On the lower level, there is another bedroom and an extra room which can be used for multiple purposes like extra bedroom or working area.

Location:
The apartment is located in a quiet and cosy street in the middle of the Jordaan area, around the corner of the Prinsengracht. Close by are the Noordermarkt and Westerstraat with a lot of nice cafes, shops and regular markets.

Characteristics:
- Unique and charming apartment in a monumental building from the end of the 19th century
- Playful layout over 3 levels, with a total of 117 m2
- 2/3 bedrooms
- Terrace facing southwest
- Wooden floors throughout the apartment
- Monthly service costs association of owners €177,25
- Free hold
- Renewed foundation
- Monumental building
Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   177 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Ground-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
-1906

Surface Area and Volume

Usage area Living
117 m²
Building-related outside
6 m²
Gross volume
275 m³

Layout

Total number of rooms
5
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1

Energy

Heating type
boiler

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
L
Index number
A1
Lot
9315
Ownership structure
Full ownership
Location
On a quiet road, In town or city centre
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us