previous | next

Kramatweg 53 C AMSTERDAM

Save property
This apartment is sold

Description

Deze ruimtelijke 2 kamer woning van 47m2 heeft een fantastisch groen en vrij uitzicht over het begin van het Flevopark. In 2009 is het gehele pand gerenoveerd maar de sfeer en karakter van de jaren 20 woning zijn bewaard gebleven. Het appartement heeft onder andere een erg ruime slaapkamer en een diep balkon op het westen. Kortom: een ideale starterswoning met een geweldig uitzicht en gelegen in de levendige Indische buurt in Amsterdam Oost.

Beschrijving en indeling:
De woning maakt onderdeel uit van 'De Batikblokken', een reeks panden uit 1926 in de stijl van de Amsterdamse School, die in 2009 volledig zijn gerenoveerd en waarbij alles is vernieuwd. Zo is het appartement voorzien van dubbel HR ++ glas, een CV combiketel, nieuwe keuken, badkamer, nieuw leidingwerk en elektra.
Via de gemeenschappelijke entree en het ruim opgezette trappenhuis bereik je de woning op de tweede verdieping. Vanuit de hal zijn alle vertrekken toegankelijk. De woonkamer ligt aan de voorzijde en heeft een fantastisch vrij uitzicht over het begin van het Flevopark. De keuken ligt aan de achterzijde en heeft toegang tot het verdiepte balkon op het westen. Hier is vanaf een uur of 3 tot in de loop van de avond van de zon te genieten. Bovendien heb je veel privacy op het balkon omdat je niet direct naast of tegenover het balkon van buren zit. De riante slaapkamer ligt ook aan de achterzijde en geeft eveneens toegang tot het balkon. Vanuit de hal is de badkamer te bereiken, welke beschikt over een toilet, inloopdouche en wastafel.

Kenmerken:
- 2 kamer appartement van 47m2
- Pand uit 1926, geheel gerenoveerd in 2009
- Vrij en groen uitzicht over het begin van het Flevopark
- Verdiept balkon op het westen
- Erfpacht afgekocht t/m 15-12-2056
- Maandbijdragen servicekosten VvE: € 77,83
- Dubbelglas en goed geïsoleerd
- Parkeervergunning momenteel direct te verkrijgen

Locatie:
Het appartement ligt in de Indische buurt in Amsterdam Oost. De Indische buurt staat van oudsher bekend om zijn grote diversiteit aan winkels, eetgelegenheden en de nabijgelegen Dappermarkt. De buurt heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Hele straten zijn opgeknapt. Het Javaplein is met het Badhuis, restaurant Wilde Zwijnen en diverse koffietentjes een gezellige, hippe plek geworden. In het Borneohof op het Javaplein is recentelijk een uitgebreide en moderne bibliotheek geopend alsmede een fitnesscentrum. Op het Timorplein is bioscoop Studio K gevestigd, compleet met eetcafé.
Vanuit het appartement loop je zo het Flevopark in. In dit ruim opgezette park is een openluchtzwembad, speeltuin en volop ruimte om te recreëren. Andere bezienswaardigheden in de buurt zijn o.a. Artis, het Tropenmuseum en het Oosterpark. In de buurt zijn verschillende openbaar vervoer mogelijkheden: tram- en bushaltes om de hoek en ook het NS station Muiderpoort op ongeveer tien minuten loopafstand. Op de fiets of met het openbaar vervoer ben je in een kwartier in het centrum. Met de auto zijn de A10, A1 en A9 binnen enkele minuten te bereiken.
Read full description

Features

Transfer

Service costs
€   78 p/m
Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1926

Surface Area and Volume

Usage area Living
47 m²
Building-related outside
7 m²
Gross volume
125 m³

Layout

Total number of rooms
2
Number of bedrooms
1
Number of bathrooms
1

Energy

insulation
double glazing
Heating type
boiler

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
W
Index number
A25
Lot
8535
Ownership structure
Leasehold
Lease expires
vr 15/12/2056
Location
By a park, On a quiet road, Unobstructed views
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us