Previous | Next

Jacob van Lennepkade 279I AMSTERDAM

Save property
This apartment is Purchased

Description

EEN ABSOLUUT BIJZONDERE ETAGEWONING AAN HET WATER IN AMSTERDAM-OUD-WEST!

Aan het laatste deel van de Jacob van Lennepkade in Amsterdam-Oud-West, niet alleen dichtbij Vondelpark, Overtoom en Leidseplein, maar ook binnen enkele minuten op de Ringweg A10, vindt u op de eerste etage een heerlijke woongelegenheid van 64 m2 en op de vierde verdieping een zeer licht bijbehorend zolderappartement van 21m2. Het geheel bevindt zich in een goede tot zeer goede staat van onderhoud.
Heel bijzonder zijn het geweldige uitzicht over het water en de woonboten en een voor Amsterdamse begrippen riante grote balkontuin op het zuiden van 24 m2.
Naast de diverse nog originele details zoals schuifdeuren en glas-in-lood-ramen, zijn er ook eigentijdse aanpassingen als centrale verwarming, (deels) dubbel glas en een moderne badkamer met vloerverwarming.

Als we beneden de voordeur ingaan zien we een lange nette trap die doorloopt tot de tweede verdieping. Halverwege gaan we de deur in van het appartement op de eerste etage.
Daar komen we in een klein halletje waar vier ruimtes op uitkomen. Recht voor ons beginnen we in het woongedeelte dat uit twee delen bestaat: de voormalige tussenkamer met schuifdeuren naar de ruimere achterkamer (samen ongeveer 28m2) die met zijn grote openslaande deuren (dubbel glas) toegang geeft tot de riante balkontuin (24m2) op het zuiden. Vanuit dit woongedeelte komen we ook in de open keuken die er weliswaar niet helemaal eigentijds maar toch nog zeer netjes uitziet.
In de woonkamer staan o.a. twee verticale platte designradiatoren.

Terug naar het kleine halletje treffen we helemaal rechts een deur naar een kleine slaapkamer van ruim 4m2 en een grotere slaapkamer van ongeveer 12m2. Beide kamers hebben middels de flinke openslaande ramen uitzicht op het water en de schitterende woonboten. Deze twee slaapkamers zijn ook nog onderling verbonden met een deur. Beide kamers hebben bovenramen van glas-in-lood.

De laatste deur in het halletje is die naar de prachtige badkamer, waar we naast de designradiator ook een heerlijke vloerverwarming hebben. Bovendien is er een zeer mooi ligbad, een fijne ruime kwart-ronde douchecabine en een aparte wastafel.

Gaan we alle trappen op naar boven, dan treffen we op de vierde etage -aan de zuidkant- nog een heerlijk compleet en zeer licht appartement van 21m2, met twee net nieuwe grote kantel-kiep-ramen met dubbel glas en een lichtkoepel, en een volledige -eenvoudige- keuken incluis.
Op de open zolder is er dan nog een douche en separate toilet, die gedeeld wordt met eventuele andere zolder-aanwezigen.


BIJZONDERHEDEN:
- Voor wie op zoek is naar een authentieke Amsterdamse etage aan het water en mét een superbalkon, is dit een uitgelezen kans! Natuurlijk zal een en ander best enige aanpassing of vernieuwing kunnen gebruiken.
- Voor wie op zoek is naar een ruime Amsterdamse etage met een gróter woonoppervlak op een zeer gewilde plek in Oud West: er zijn allerlei mogelijkheden om het appartement door te breken.
- Het gehele appartement op de eerste etage heeft centrale verwarming, de badkamer ook vloerverwarming. Het zolderappartement beschikt over een gevelkachel.
- Zowel in de voor- als in de achterkamer is nog de mooie authentieke schouw aanwezig. Het opnieuw plaatsen van een sfeer-/gashaard is zeer wel mogelijk.
- In het hele appartement ligt licht laminaat op de vloer, in de badkamer warme kastanjebruine vloertegels. Op zolder ligt i.v.m. geluidsisolatie vloerbedekking.
- Het appartement is onderdeel van een kleine Vereniging van Eigenaren. De Vereniging omvat twee panden met tesamen 8 eigenaren, die ongeveer 2 keer per jaar samenkomen.
De maandelijkse kosten (inclusief opstalverzekering) bedragen momenteel 100 euro.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1906
Under construction
No

Details

Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
64 m²
Surface area other functions
21 m²

Layout

Number of floors
1
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us