Previous | Next

Kinkerstraat 74D Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

DescriptionHYPERMODERN WONEN IN CULTUREEL ERFGOED

Randje Jordaan is een markant gebouw in oude luister hersteld en voorzien van eenenveertig moderne appartementen. Per direct kunt u een spiksplinternieuw, betaalbaar appartement betrekken dat modern en sfeervol is ingericht. Een unieke kans in het hart van Amsterdam.

PRONKSTUK
Gebouwd in 1891 door de bekende architect J. Driessen is het pand een pronkstuk uit het fin de siècle. Het bouwwerk bestaat uit dertien panden met uiteenlopende rijk versierde gevels vol beeldhouwwerkjes en ornamenten. Na jaren strijd tegen verkrotting, speculatie en leegstand is Vinkzicht in samenwerking met stadsdeel Oud-West ontwikkelt en zijn de bijzondere voorgevels volledig gerestaureerd en gerenoveerd.

MONUMENTAAL
Vinkzicht heeft de status van gemeentelijk monument. Dat komt niet alleen door de opvallende voorgevels, maar ook vanwege het unieke daklandschap met de bijzondere geveltoppen en dakkapellen aan de voorzijde die beeldbepalend zijn voor Amsterdam en de minder bekende contrasterende puntdaken en on-Nederlandse gevels aan de achterzijde. Ook de winkelpuien met waardevolle details en glas-in-lood uit de jaren twintig hebben aan de status van monument bijgedragen.

WEELDERIG WONEN
De schilderachtige Da Costakade is een van de mooiste kades van Amsterdam en een van de prettigste om aan te wonen. Haaks daarop staat de Kinkerstraat die de grachtengordel met de Kinkerbuurt verbindt. Aan de ene zijde wandelt u na vijfhonderd meter de Elandsgracht op die u naar de Jordaan, de grachten of de trendy Negen Straatjes leidt. Vijfhonderd meter de andere kant op en u loopt zo de Ten Katemarkt op voor verse groenten, mooie kazen, geurige kruiden en knapperige broden. De hoek van de Da Costakade en de Kinkerstraat ligt op de rand van het centrum. Vanaf Vinkzicht bent u met tram 17 of op de fiets binnen het kwartier op het Centraal Station. Naar het Vondelpark en het Leidseplein wandelt u in tien minuten.

MODERNE LUXE
Wanneer u door de in perfecte staat gerestaureerde voorgevel binnen treedt loopt u een volledig ingericht appartement binnen. Een prachtige, eikenhouten parketvloer heet u en uw gasten van harte welkom. De fraaie hoogglans witte keuken met zwart keukenblad is voorzien van een koelkast en een afwasmachine. De royale slaapkamer is stijlvol ingericht met een boxspring en voorzien van ruime kasten, de prachtige badkamer is modern uitgevoerd.

NIEUWE DIMENSIE
Vinkzicht bestaat uit 13 dubbele bovenhuizen, 26 enkele etages en twee dubbele benedenhuizen In al deze appartementen is turn-key van een volledige nieuwe dimensie voorzien. In samenwerking met stylisten van Loods 5 is uw nieuwe appartement volledig ingericht; van elegante lampen tot smaakvolle theedoeken en van handzaam bestek tot een praktische stoffer en blik. Zodat u vandaag nog in uw nieuwe huis kan trekken.

INDELING KINKERSTRAAT
Eerste verdieping:
Entree. Woonkamer met 2 grote ramen gelegen aan de voorzijde. Open keuken v.v. koelkast en afwasmachine. Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met wasmachine- en
drogeraansluiting. Badkamer v.v. douche, wastafel, toilet en designradiator. Door het gehele appartement ligt een fraaie eikenhouten parketvloer.

Tweede verdieping:
Entree. Woonkamer met 2 grote ramen gelegen aan de voorzijde. Open keuken v.v. koelkast en afwasmachine. Slaapkamer gelegen aan de achterzijde met wasmachine- en
drogeraansluiting. Badkamer v.v. douche, wastafel, toilet en designradiator. Door het gehele appartement ligt een fraaie eikenhouten parketvloer.

Derde en vierde verdieping:
Entree op de tweede verdieping met meterkast.

Derde verdieping:
Woonkamer met 2 grote ramen gelegen aan de voorzijde. Open keuken v.v. koelkast en afwasmachine. Slaap/studeerkamer gelegen aan de achterzijde. Badkamer v.v. douche, wastafel, toilet en designradiator. Mogelijkheid tot het creëren van een vierde slaapkamer aan de voorzijde.

Vierde verdieping:
Overloop. 2 ruime slaapkamers met originele balken gelegen aan de voor- en achterzijde. Bergruimte met wasmachine- en drogeraansluiting.
Door het gehele appartement ligt een fraaie eikenhouten parketvloer.SAMENVATTING
- Adres: Kinkerstraat 56-72 - Metrages: Variërend van 35 m² tot 75 m²
- Eigendomssoort: Gelegen op erfpacht
- 41 hoogwaardige, hypermoderne appartementen
- 2 tot 4-kamerappartementen
- Bijzonder rijk geornamenteerde en volledig gerestaureerde voor- en achtergevels
- Gemeentelijk monument
-Turn key de luxe: volledig ingericht appartement, inclusief gloednieuwe keuken, badkamer en bedden.
- Interieur en huisraad verzorgd door creatieve team van Loods 5
- Bestemming: Woonruimte
- Oplevering: In overleg
- Onder voorbehoud splitsing
- Projectnotaris: Houthoff Buruma
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1900
Under construction
No

Details

Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
66 m²
Volume
185 m³

Layout

Number of floors
1
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us