Previous | Next

Nieuwe Jonkerstraat 20 Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

JA! Wonen in een gerenoveerd pakhuis met uitzicht op het water van de Geldersekade en de Waag? Dat kan in dit royale 3-kamer appartement gelegen op een heerlijke locatie om de hoek van de Nieuwmarkt. Het appartement is voorzien van een fijn terras aan de achterzijde, een individuele berging en een gemeenschappelijke fietsenstalling op de begane grond. Ook is er nog een mogelijkheid om gasten gratis te laten parkeren in de ondergelegen parkeergarage. De sfeervolle woonkamer en keuken bevinden zich aan de voorzijde van het pakhuis en zijn voorzien van een origineel balkenplafond, houtgestookte open haard en openslaande deuren naar frans balkon met uitzicht op de gracht. Eigen grond!

INDELING
De woning is gelegen op de eerste verdieping en kent de volgende indeling:
Entree, gang met berging en separaat toilet met fontein. Ruime woonkamer aan de voorzijde met balkenplafond, houtgestookte open haard, half ronde openslaande deuren naar een frans balkon met prachtig uitzicht over de Geldersekade en de Waag. Eenvoudige open keuken met een elektrische kookplaat en vaatwasser. Royale slaapkamer met inbouwkasten, middels schuifdeuren toegang tot de badkamer met ligbad, wastafel en 2e toilet. Tweede slaap-/werkkamer aan de achterzijde met toegang tot het terras. Dit terras is gemeenschappelijk maar ieder heeft zijn deel afgescheiden door planten/potten. Separate berging op de begane grond. Gemeenschappelijke parkeergarage op de begane grond waar in overleg bezoekers gratis kunnen parkeren en waar fietsen kunnen worden gestald.

WOONOPPERVLAKTE
Conform NEN2580 meting bedraagt het inpandig gebruiksoppervlak 86,03m². De oppervlakte van de berging bedraagt 5,62m².
NB. De opgegeven oppervlakte is door een gespecialiseerd bedrijf gemeten conform NEN2580.

PAND
De woning is gelegen in een voormalig pakhuis dat is gebouwd omstreeks 1600 en in 1985 is gerenoveerd. Het betreft een Rijksmonument.

KENMERKEN
Houten kozijnen, grotendeels voorzien van dubbele beglazing.
Verwarming middels blokverwarming en houtgestookte open haard.
Warm water middels centrale voorziening.

EIGEN GROND
Het appartementencomplex is gelegen op eigen grond.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Amsterdam, sectie G nummer 7879-A2.

SPLITSINGSAKTE
Het pand is op 1 mei 1985 door mr. T.G.J. Jansen, notaris te Amsterdam, gesplitst in 12 appartementsrechten.
- In de splitsingsakte is het modelreglement d.d. 1983 van toepassing verklaard.
- Het appartementsrecht A-2 is voor 24/315e aandeel in de gemeenschap gerechtigd.

VERENIGING VAN EIGENAREN
- Het betreft een actieve Vereniging van Eigenaren en is in eigen beheer.
- De servicekosten bedragen thans € 272,41 per maand
- Het voorschot stookkosten/warm water bedraagt thans € 138,36 per maand.
- Gezamenlijke parkeergarage met ca. 3 parkeerplaatsen (enkel voor bezoek).
- Fietsen kunnen worden gestald in de gemeenschappelijke parkeergarage.

LOCATIE
ligt in hartje centrum, op de hoek van de Geldersekade en de Nieuwe Jonkerstraat, in de Nieuwmartkbuurt. De Nieuwmarkt is een levendige buurt, met veel cafés, restaurants en terrassen. Het meest markante gebouw op het centraal gelegen plein, de Nieuwmarkt, is De Waag. Eens was dit de stadspoort naar het oosten, een onderdeel van de laat vijftiende-eeuwse ommuring van de stad. Tegenwoordig huist er een café-restaurant. Dit plein is minder toeristisch dan het Rembrandtplein en het Leidseplein en ademt daardoor een meer rustieke sfeer. Amsterdammers lopen graag over de dagelijkse markt, of ontmoeten elkaar in een van de cafés. Op zaterdag is er een biologische markt, en in de zomermaanden op zondag een antiek-, curiosa- en boekenmarkt. Meer naar het westen, in de luwte van de Nieuwmarkt ligt een wat rustiger maar schilderachtig gebied rond de Oudeschans.

BEREIKBAARHEID EN PARKEREN
Het appartementencomplex is per auto bereikbaar vanaf de ringweg A-10. Nabij zijn er diverse tramlijnen (o.a. lijn 1, 2, 3, 5, 13, 14 en 17) en buslijnen (o.a. 348, 352, 354 en 358) gelegen. Op ca. 5 minuten afstand bevindt zich het Centraal Station. Parkeren door middel van vergunningensysteem. Op de openbare weg is het betaald parkeren op maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 0:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 00:00 uur (zie ook de website van cition.nl).
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available from
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1600
Under construction
No

Details

Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No

Surface Area and Volume

Floor space
86 m²
Volume
254 m³

Layout

Number of floors
1
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us