Previous | Next

Nova Zemblastraat 123 AMSTERDAM

Save property
This apartment is Purchased

Description

Een heerlijk appartement op een uitstekende locatie! Wonen in een leuke wijk, op loopafstand van het centrum en het Westerpark. Heerlijk centraal, maar toch rustig gelegen. Deze lichte moderne 4-kamer maisonnette van 92 m2 met 2 balkons is zeer praktisch ingedeeld, goed onderhouden en heeft een ruime separate berging.

Locatie:
De Spaarndammerbuurt is een gezellige wijk met winkels, diverse voorzieningen en horeca vlakbij de Jordaan en de Haarlemmerstraat. Aantrekkelijk gelegen in het centrum van Amsterdam, dichtbij het water (voor een bootje) en het Westerpark (recreatie, uitgaan, sport) en goed bereikbaar door de nabijheid van uitvalswegen en het Centraal Station. Binnen een paar minuten ben je met de fiets in het centrum of met de auto op de ringweg A10 (S101, S102). De website van Cition vermeldt op dit moment geen wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning in deze buurt. Op zondag is parkeren gratis.

De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk in de nabije Houthavens is in volle gang. Naast de Spaarndammerdijk wordt een tunnel gebouwd voor doorgaand verkeer (gereed voorjaar 2017), waardoor de Spaarndammerdijk in de toekomst alleen nog gebruikt gaat worden voor bestemmingsverkeer. Op deze tunnel wordt een park ontwikkeld, dat de Houthavens gaat verbinden met de bestaande Spaarndammerbuurt.

Het Behouden Huys:
De VvE - Het Behouden Huys is een grote en professioneel beheerde VvE. Alle gebouwen en de 72 appartementen zijn in 2003 helemaal gerenoveerd. Er zijn destijds zeer ingrijpende vernieuwingen uitgevoerd aan casco en de gevels. Ook zijn de woningen in 2003 van binnen compleet gerenoveerd. In het najaar van 2015 is groot onderhoud uitgevoerd aan de buitenzijde, alle buitenmuren, deuren en kozijnen zijn geschilderd en de centrale trappenhuizen zijn vernieuwd. De appartementencomplexen zijn iets van de weg af gelegen, waardoor er geen overlast is van doorgaand verkeer. Het complex grenst aan het water van de Le Mairegracht waar een hardhouten steiger is aangelegd met de mogelijkheid om lekker aan het water te zitten of je eigen bootje aan te leggen. Er is een directe verbinding met de Amsterdamse grachten en het IJ.

Indeling:
Via de centrale entree op de begane grond bereikt men via het gemeenschappelijk trappenhuis de voordeur op de eerste verdieping. De entree/hal geeft toegang tot de ruime en lichte woonkamer van circa 26 m2 met aangrenzend zonnig balkon dat gelegen is aan de achterzijde. Zowel vanuit de hal als vanuit de woonkamer is er toegang tot de halfopen keuken van ruim 11 m2 met vrij uitzicht aan de voorzijde. Een separaat toilet met fonteintje en vaste trap naar de tweede etage bevinden zich in de hal. Op de tweede verdieping bevindt zich de overloop met 3 slaapkamers, de badkamer en de cv-ketelruimte. De grote slaapkamer van ruim 12 m2 is gelegen aan de voorzijde en twee slaapkamers van elk ruim 9 m2 zijn gelegen aan de achterzijde. Vanuit een van deze slaapkamers is tevens een tweede balkon te bereiken. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en aansluiting voor wasmachine en droger. Op de begane grond van het complex is er een individuele (fietsen)berging van circa 8 m2.

Bijzonderheden:
- Erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam, de canon afgekocht tot 31 oktober 2052
- De woning maakt deel uit van een actieve VvE. De maandelijkse servicekosten bedragen € 101,71
- Het complex is gebouwd omstreeks 1977 en heeft betonnen vloeren en dubbele beglazing.
- Verwarming en warmwatervoorziening middels eigen Intergas HR cv-ketel (2002).
- Mechanische ventilatie in keuken en badkamer
- Voorlopig energielabel B
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available from
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Maisonette
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1977
Under construction
No

Details

Facilities
Mechanical ventilation system, TV cable
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Flat roof
Roof material
Bituminous roofing

Surface Area and Volume

Floor space
92 m²
Volume
250 m³

Layout

Number of rooms
4
Number of bedrooms
3
Number of floors
2

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Fully insulated
Heating type
Boiler
Hot water installation
Boiler
Boiler year of construction
2002
Boiler ownership
Freehold property

Parking

Facility
Parking permits

Storage space

Number
1
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us