Previous | Next

Van Bossestraat 5-I AMSTERDAM

Save property
This apartment is Purchased

Description

Van Bossestraat 5, 1051 JR te Amsterdam
Op de hoek van de rustige Van Bossestraat met de Van Hogendorpstraat, in het hart van de Staatsliedenbuurt in Westerpark, is REB Projects gestart met de vernieuwbouw van 5 panden in Amsterdamse Schoolstijl. Deze aaneengesloten panden zijn gesplitst en volledig gerenoveerd tot ca. 20 leuke, comfortabele appartementen van elk tussen de 48 en 75m2. In het pand op de Van Bossestraat 5 bevinden zich 5 appartementen met verschillende afmetingen, allen met twee slaapkamers en een goede buitenruimte (tuin, balkons of dakterras).
Hierbij zijn alle voorzieningen vernieuwd: van elektra tot waterleidingen, van cv-installaties tot kozijnen. Alle appartementen hebben vloerverwarming, in combinatie met energiebesparende ketels die in de meeste gevallen energielabel B, en in een aantal gevallen label A gecertificeerd zijn. Ook de buitenkant van het pand is opgeknapt: het metselwerk is vernieuwd, de gevel geïsoleerd en de ramen vervangen door dubbele HR++ beglazing. De ruimtes zelf zijn slim ingedeeld met lichte woonkamers, twee slaapkamers, een mooie badkamer en fijne, open keuken. De houten vloeren, plinten en wit gestucte muren geven de appartementen extra allure. Elk appartement heeft een balkon, het appartement op de vierde etage heeft een heerlijk dakterras en de begane grond een grote tuin. Uiteraard is er veel aandacht besteed aan de afwerking en details: stijlvol hang-en sluitwerk en kwalitatieve inbouwapparatuur bijvoorbeeld. Bent u op zoek naar een charmant appartement voor uzelf als starter of om samen te wonen of voor uw kinderen in een sfeervolle buurt? Dan is dit project een perfecte keuze.
De omgeving
De Staatsliedenbuurt in het voormalige stadsdeel Westerpark is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de meest geliefde plekjes van Amsterdam en ligt op steenworp afstand van de gezellige jordaan. Deze oude volksbuurt is enorm opgeknapt en sindsdien erg populair om te wonen bij zowel tweeverdieners, jonge gezinnen als studenten. Die populariteit komt door de ideale ligging, de charmante, rustige straten én de gezellige sfeer met eyecatchers als de Watertoren, het historische Café Amsterdam en het Westerpark. Veel jonge ondernemers hebben deze buurt ook ontdekt, winkels als: Marqt, Bilder & DeClercq en Grapedistrict zijn hier uitstekende voorbeelden van. Op het Westergasterrein worden toonaangevende festivals (ADE, Amsterdam Unseen , Rollende Keukens en Amsterdam Fashion Week) gehouden, naast dat het sportieve en culturele Westerpark aan iedereen iets te bieden heeft, het hele jaar door. Op de fiets bent u binnen een paar minuten in de Jordaan of op de Haarlemmerdijk of CS. Ook vlakbij is het Hugo de Grootplein, waar u zowel een 'omfiets' bakker als gezellige restaurants vindt.
* Eigen grond;
* Nieuw appartement met twee slaapkamers en balkon;
* Vrije sector appartement;
* Energielabel A;
* Verkoop onder voorbehoud van splitsing;
* Project notaris.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available at
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Building type
Apartment/apartment block
Type of construction
Existing property
Year of construction
1906-1930
Under construction
No

Details

Facilities
Mechanical ventilation system, TV cable
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Holiday home
No
Roof covering
Flat roof
Roof material
Bituminous roofing

Surface Area and Volume

Floor space
50 m²
Volume
135 m³

Layout

Number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of floors
1

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Roof insulation, Wall insulation, Floor insulation, Double glazing
Heating type
Boiler, Full floor heating, Gas fireplace
Hot water installation
Boiler
Boiler year of construction
2013
Boiler type
ATAG
Boiler gas/oil
gas
Boiler ownership
Freehold property
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us