Previous | Next

Wiborgeiland 92 Amsterdam

Save property
This apartment is Purchased

Description

Fantastisch appartement op de bovenste woonlaag van ca. 122m² met eigen parkeerplaats en een waanzinnig dakterras in de Houthavens. Een unieke kans om comfortabel, duurzaam én met wijds uitzicht te wonen aan de rand van de binnenstad van Amsterdam!

Dit penthouse heeft alles. Om te beginnen een lift die je vanaf je eigen parkeerplaats (op -2, met laadpaal) tot in je eigen woning op +4 brengt! Een geweldige loft-achtige living (plafondhoogte 2.61m.) met een hoogwaardige en complete maatwerkkeuken, voorzien van luxe Siemens inbouwapparatuur waaronder naast vaatwasser, oven en magnetron ook een inductiekookplaat van Bora en een bordenwarmer. Vanuit de living kom je via twee grote openslaande tuindeuren op een groot en zonnig dakterras op het zuidoosten van 36m². Dit is voorzien van beplanting die automatisch bewaterd wordt, en ‘s avonds is het dakterras een sprookje met de Philips Hue verlichting. Aan de voorzijde kijk je uit over de Houthavengracht waar eind dit jaar oude woonschepen een ligplaats krijgen. Het appartement is over het gehele woonoppervlak voorzien van een drempelloze gietvloer met betonlook en laagtemperatuur vloerverwarming (die in de zomer kan koelen), per individuele ruimte handmatig én via een app instelbaar.

Er zijn twee ruime slaapkamers voorzien van maatwerkinbouwkasten, waarvan gemakkelijk drie zijn te maken, en een ruime badkamer met inloopdouche, ligbad en dubbele wastafel. In de hal is ook een handige afsluitbare bergruimte voor wasmachine/droger. Het appartement is verder voorzien van een video-intercom en van mechanische ventilatie. Op de derde verdieping is een tweede ingang met garderobe.

Oók heeft het appartement een parkeerplaats op -2 met eigen laadpaal, een berging van 7m² op -1 én een extra afgesloten fietsenstalling in de onderbouw. Het comfortabele sanitair en verwarmings/klimaatsysteem maakt het woongenot compleet.

De woning strekt zich uit over de hele lengte van de vierde woonlaag in Pakhuys Aleksander, één van de negen iconische pakhuizen die gedoopt zijn tot “De Stoere Jongens” op Wiborgeiland. Hierdoor is er vanuit het hele appartement wijds uitzicht over de gracht en de kades. Hier voelt wonen als een oase van rust midden in de levendige wijk Houthavens, dé hotspot voor comfortabel en duurzaam wonen in Amsterdam.

Door de unieke ligging, de autoluwe buurt en de voorzieningen op loopafstand is dit appartement uitermate geschikt voor zowel gezinnen als voor mensen zonder (in huis wonende) kinderen die willen genieten van comfortabel en ruimtelijk wonen in de stad. Door de snelle vervoersverbindingen met auto, OV en fiets zowel richting de binnenstad, de A10 ring West als richting Amsterdam Noord is het een fantastische uitvalsbasis voor een actief leven.

Erfpacht en VvE:
* Recht van erfpacht tot 2067 (50 jaar) onder Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 2000, aanvraag afkoop inclusief kortingen is tijdig gedaan en overdraagbaar.
* Canon € 6728,02 per jaar voor het appartement met jaarlijkse indexering.
* Canon € 135,32 per jaar voor de parkeerplaats met jaarlijkse indexering.
* Servicekosten voor woning € 165,36 per maand.
* Servicekosten voor parkeerplaats € 48,69 per maand.
* Gemeenschappelijke ruimten voorzien van duurzame energie uit zonnepanelen.
* Vereniging van Eigenaren professioneel beheerd door NEWOMIJ.

Locatie:
Houthavens is een duurzame, autoluwe, waterrijke en kindvriendelijke stadswijk aan het IJ met een indrukwekkende geschiedenis en een bijzonder centrale ligging. De woonwijk is ingeklemd tussen het noordelijk deel van de Spaarndammerbuurt en het IJ, waar ook het iconische Pontsteiger-gebouw staat. Houthavens is een wijk die zich in rap tempo ontwikkelt tot een geliefde woonomgeving. Trendy restaurants en voorzieningen als Theater Amsterdam, twee basisscholen, een middelbare school, kinderdagverblijf en gezondheidscentrum maken wonen in deze levendige nieuwe wijk erg gewild. Voor uw dagelijkse boodschappen kunt u naar de diverse supermarkten op de Spaarndammerstraat.
Wonen in de houthavens betekent ruimte, water en lucht. U kunt genieten van de natuur aan de oevers van het IJ (bij de Haparandadam) of in het Houthavenpark maar u woont ook op steenworp afstand van de reuring van de stad met de bekende hotspots, zoals musea, de Jordaan, Westergasterrein en Westerpark, Haarlemmerstraat en de NDSM-werf, aan de overkant van het IJ.

Wiborgeiland is het laatst gebouwde project aan de westzijde van de Houthavens, wat maakt dat de bewoners van dit appartement geen hinder zullen ondervinden van de bouw van de nog op te leveren gebouwen op de andere eilanden, die nog zeker twee jaar in beslag zal nemen.

Bijzonderheden:
* Penthouse met groot dakterras, bouwjaar 2020, woonoppervlakte ca.122m².
* Vraagprijs is inclusief parkeerplaats.
* Gelegen op 4e verdieping (met lift) in Pakhuys Aleksander.
* Vrij uitzicht over gracht en bestaande bouw.
* Dakterras van ca. 36 m² direct aan de woonkamer met ruim uitzicht, v.v. water en elektra.
* Parkeerplaats in onderbouw met eigen oplaadstation voor elektrische auto, te bereiken via autolift.
* Berging van ca. 7m² met dubbele wandcontactdoos in onderbouw.
* MyPup pick-up-point (kluisjes-systeem) voor veilige levering van pakketten.
* Afgesloten en verwarmde fietsenstalling in Pakhuys Eduard.
* Geïntegreerd klimaatsysteem en mechanisch afvoer ventilatiesysteem.
* Energielabel A (EPC = 0,37). EPC-rapport aanwezig (voor korting op hypotheekrente/erfpacht).
* Rolstoelvriendelijk.
* Meetrapport en bouwtekeningen aanwezig.
* Voorzieningen op loopastand: scholen, supermarkten, gezondheidscentrum, kinderdagverblijf, restaurants en openbaar vervoer (bus/pont).
* Oplevering in overleg.

Meetinstructie:
Deze woning is gemeten met gebruikmaking van de Meetinstructie, die is gebaseerd op de normen zoals vastgelegd in NEN 2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door Boomsma & Bruinsma Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de doorgegeven maten. Koper verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Verkoper kan niet garanderen dat alle technische installaties voldoen aan de huidige NEN - norm. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-) makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenkomst per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.
Read full description

Features

Transfer of ownership

Available from
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Penthouse
Building type
Penthouse
Type of construction
Existing property
Year of construction
vanaf 2011 t/m 2020
Under construction
No
Construction period
vanaf 2011 t/m 2020

Details

Location
Waterside, In a residential neighbourhood, Unobstructed views
Open porch
No
Permanent habitation
Yes
Roof covering
Flat roof

Surface Area and Volume

Floor space
122 m²
Volume
386 m³

Layout

Number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of floors
4
Number of floors
1
Number of bathrooms
1
Bathroom amenities
Shower, Double washbasin, Bathtub, Toilet
Kitchen type
Built-in appliances, Open-plan kitchen, Kitchen-diner

Insulation and heating Insulation and heating

Insulation Forms
Roof insulation, Double glazing, Wall insulation, Floor insulation
Hot water installation
District heating

Energy rating

Energy rating
A
End date energy label
2030-09-10
Index
0.37

Land registry details

Cadastral designation
Amsterdam K 10768
Ownership structure
Leasehold property

Outside Area

Garden type(s)
No garden
Main garden at the back
No

Garage

Garage types
Underground car park

Parking

Facility
Parking garage
Parking capacity
1

Storage space

Number
1
Type of property
Indoor
View all features

All photos

Share this property

More information?

Contact us